Back to All Events

Summer Greetings

  • Letterpress Corner Dok-Zuid 23 Gent (map)

Wat dacht je van een zelfgemaakte summer greetingcard om iedereen op de hoogte te houden van jouw zomerse avonturen? Of ben je een krak in het organiseren van bbq-feestjes en wil je een zelfgemaakte uitnodigingen? Dan is deze workshop helemaal jouw ding.

We starten met een kennismaking over typografie, de algemene grondbeginsels van letterpress, het drukproces, de materialen, de verschillende drukpersen, inkt mengen, enz. Na deze introductie maken jullie een eigen ontwerp met houten en/of loden letters. Op het einde van de dag gaan jullie naar huis met een reeks afgedrukt summer greetingscards in 1 kleur of irisdruk.

Inbegrepen: papier, inkt, koffie, thee, water en begeleiding. 
Wij voorzien schorten maar het dragen van kledij dat vuil mag worden is aangeraden.

Voorbereiding: we vragen je om al eens na te denken wat je juist zo willen drukken op je postkaart.

----

€ 40 p.p.
Max. 4 personen
Geen ervaring vereist

Earlier Event: July 4
TypeFace
Later Event: July 10
Look, I'm in the Newspaper!